Recepta del Ramon Rosell
Ingredients per a 2 persones:
- 500g de faves desgranades ecològiques i freques d’ EcoTràmec
- Un tall de cansalada ibèrica d’un centímetre de gruix, tallada a daus
- Mitja botifarra negra, tallada a rodanxes gruixudes
- Dues fulles de menta fresca silvestre
- Oli
- Sal
Elaboració:
En una cassola de terrissa o de ferro colat, poseu una cullerada sopera d’oli, i quan sigui calent hi poseu la cansalada. Amb el foc ben baix, deixeu que el greix de la cansalada es vagi fonent, sense que s’arribi a torrar.
Afegiu-hi les faves, doneu-li unes voltes amb una cullera de fusta, tapeu la cassola, i deixeu que vagi fent xup-xup. Generalment no caldrà afegir-hi aigua perquè s’anirà guisant amb l’aigua que les faves van deixant anar.
Al cap d’uns vint minuts la cosa hauria d’anar tenint aquest aspecte:
Afegiu-hi ara la botifarra negra i les fulles de menta ben picades, i deixeu coure uns altres 20-30 minuts més. Rectifiqueu de sal (compte, la cansalada i la botifarra aporten molta sal), apagueu el foc, deixeu reposar cinc minuts, i a taula.