Ingredients per a 2 persones:
- Dos calamars de 250g
- Un pebrot verd
- Una ceba
- Quatre carxofes
- Un gra d’all
- Una copa de vi blanc
- Sal
- Pebre
Elaboració:
En primer lloc sofregim lleugerament l’all, la ceba i el pebrot tallats petits. Separem les potes de calamar i les afegim al sofregit, una cop enrossit, afegim la copa de vi deixant evaporar l’alcohol, i hi posem una mica d’aigua, sal i pebre. En uns 30 minuts tindrem preparat el brou. A continuació en una cassola saltegem els calamars tallats a tires d’un centímetre d’ample per 7 o 8 de llarg, quan estiguin rossos, afegim les carxofes tallades a octaus, de dalt a baix.
Posteriorment afegim el brou i ho deixem coure tot junt durant 45 minuts. Resultat: una combinació sorprenent.
Recepta del Ramon Rosell adaptada de la revista Cuines.
Foto:blogs.cuina.cat