Ja fa uns dies que la primavera es respira per tots els racons aquí al camp. És una explosió constant de colors i vida, que ens fa sentir priviegiats de poder-ho gaudir de tant aprop. Els primers a anunciar-ho van ser els cireres regalant-nos uns paisatges preciosos i a l’hort ja estan florint els pèsols i les faves. Algunes flors fins i tot començen a assecar-se i a fer les tavelles i això vol dir que en qüestió de setmanes ja tindrem faves i pèsols a les cistelles.
Amb l’arribada del bon temps i esperant que no faci una gelada tardana, ens hem atrevit a plantar les tomateres, els carbassons, les albergínies i els pebrots. Ho hem fet dins del segon hivernacle perquè fora les temperatures encara serien massa baixes, la caloreta d’aquests dies les ajuda perquè estan creixent moltíssim i potser d’aquí un meset ja podreu menjar els primers tomàquets! N’hem plantat dues varietats, montserrat buit i pera de Girona, ideals per amanides. Aprofitem també per ensenyar-vos els hivernacles, aquí els teniu, la veritat es que sort n’hem tingut aquest hivern!
L’activació primaveral ha servit també per acabar d’instal·lar el reg i posar el tub pla a la plantada que hem fet fora d’enciams, pastanagues, espinacs i bledes. La calor d’aquests dies asseca molt la terra i les plantes ja demanen la seva dosi d’aigua. Les varietats d’espinac i bleda són d’estiu, tenen una fulla més gran que les que esteu menjant fins ara, esperem que surtin igual de bones.
Finalment, també hem sembrat la patata. Tot i que tradicionalment la primera sembra de patata es fa per sant Josep hem volgut esperar-nos una mica perquè els pagesos de la zona ja ens havien advertit que de vegades fa l’última gelada tard i et pot matar les plantes. Així que avui mateix hem plantat la primera varietat de patata, és gerla, una varietat que té un cicle molt curt i que ens permetrà escalonar la collita amb la kennebec que plantarem d’aquí un parell de setmanes. Per fer la preparació de la patata, prèviament l’hem deixat grillar i hem anat tallant les diferents peces de la patata segons els grills que té, ja que de cara grill en sortirà una patatera. La part que queda tallada l’hem sucat amb sendra per tal que ajudi a la planta a cicatritzar la ferida i li aporti el potassi que necessita per desenvolupar-se correctament.
Feliç primavera cistellaires!