Maneres de menjar els calçots

Avui us proposem diverses maneres de menjar els calçots sense haver de fer una foguera al menjador de casa…I és que tot i que acostumem a associar aquestes delicioses cebes dolces amb el camp i l’aire lliure, podem trobar moltes maneres d’introduir-les a la nostra dieta, sense que calgui fer una calçotada.

Podem afegir els calçots en sofregits, com a substitut de la ceba o bé a més a més, ens donaran un toc boníssim i inconfusible a les nostres receptes. Però també podem fer una crema de calçots, una truita de patata i calçots o bé calçots arrebossats, en tempura queden ben cruixents i són irresistibles. Aquí teniu un parell de receptes per experimentar.

Crema de calçots

crema-de-calsots

Ingredients per a 4 persones:

10 calçots
1 patata
Nata
Oli
Pastilla de caldo (opcional)

 

 

Elaboració

Rentar els calçots, trocejar-los, i posar-los a una paella amb una mica d’oli. Fregir-los sense que arribin a daurar-se. A mig fregir s’afegeix una patata i es deixa acabar de fer del tot. Cubrim amb aigua, o amb un caldo suau, si en tenim. Si no una pastilla de caldo serveix igual. Ho deixem coure uns vint minuts. Afegim una miqueta de nata, i ho triturem tot. I ja està llest per a servir.Es pot servir fred o calent. Recepta de Pepa Juan Frances. Font:calsots.com

calsots-en-tempura-12

Ingredients per a 4 persones:

20 calçots
33 cl de cervesa fresca
Farina
1 ou
Sal

Elaboració

Per començar es treu la primera capa als calçots, i s’emboliquen individualment a paper d’alumini.A continuació s’introdueixen al forn a 220ºC durant 30-40 minuts. Mentrestant anem preparant la tempura. Per a això necessitem: sal, un ou, farina i una cervesa molt freda.Passats 30-40 minuts procedirem a treure els calçots del forn. Seguidament procedirem a alliberar-los del seu envoltori de paper d’alumini.Ràpidament preparem la tempura de la següent manera: barrejem la farina, l’ou, la cervesa i la sal i es bat fins a aconseguir una pasta més aviat densa, i sobretot que no tingui grumolls. No ha de ser massa líquida, perquè es pretén que la tempura sigui una capa gruixuda i que quedi cruixent (d’aqui que es faci amb cervesa).Es banyen els calçots a la tempura, i directes a la paella, que ha de tenir abundant oli, i molt calent. Deixar uns pocs segons, fins que s’hagin daurat, i fora. Deixar en un plat amb paper de cuina, o secant.Amb un pinzell de silicona procedim a pintar els calçots amb la salsa romesco especial per a calçots, per tal de donar el toc final de presentació.

Recepta d’Iñigo Jiménez. Font:calsots.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s