Hem acabat la porta del camp

Quan ens vam plantejar de fer cistelles ens vam adonar que el primer que necessitàvem era un tros de terra més gran que el nostre hort pel consum particular. Fins aleshores havíem fet algunes proves de cultiu de cereal i de secà en un camp allunyat de la masia. Per regar en aquest camp i salvar el desnivell des de la bassa que hi ha al costat hauríem necessitat una motobomba (bomba amb gasolina). Plantejar-nos aquesta opció comportava una despesa important en cada reg i no ens acabava de convèncer. El propietari de la finca, amablement ens va deixar cultivar un camp situat davant la casa i per sota una gran bassa.

El següent pas era tancar tota la zona on nosaltres preteníem plantar per evitar que els senglars i les ovelles d’un ramat veí es mengessin la collita. Al estar situats al límit del parc natural del Montnegre-Corredor la fauna i flora local gaudeixen de bona salut. D’una banda això és beneficiós perquè partim d’un ecosistema basant equilibrat però hem de pagar aquest impost ecològic.

El nostre veí que és mallorquí té el cul pelat de posar estaques per fer tancats i d’ell vam aprendre la tècnica. Consisteix en fer un forat d’uns 40-50 cm de fondària però que només sobrepassi 3-4 dits el perímetre del tronc que utilitzem com a estaca. En aquest cas era castanyer que resisteix la humitat sense podrir-se durant anys. Després afegim la terra que em tret del forat i amb una eina la anem compactant pel voltant del tronc.

DSC_0288És ràpid d’explicar però lent i feixuc de fer, un forat tant profund i estret. Després d’un mes de fer forats el veí va venir a ajudar-nos amb un tractoret amb barrina i amb 5 minuts va fer tots els forats que ens faltaven.

Així vam acabar el tancat i vam apanyar una porta amb troncs que tot i no ser definitiva ja ens deixava el camp tancat a possibles depredadors. Fa cosa d’una setmana però, les ovelles van empènyer la porta, entrant al camp i devorant gran part dels pèsols i faves que teníem plantats. L’endemà ens vam posar a treballar amb la porta i aquest és el resultat final. Amb la porta ha quedat culminada l’obra mestre però no per massa temps ja que tenim la intenció d’ampliar el tros de cultiu cap el juny i això significarà més balla i més forats. Aquí la feina no s’acaba mai!

DSC_0089
Porta Mallorca style en honor al Joan

DSC_0088

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s