Gener, lluna descendent i dia favorable per les arrels. El calendari biodinàmic ens assenyalava el dia ideal per sembrar els alls. Prèviament haviem preparat el terreny i només ens calia separar les dents per tal de fer una bona tria. Les més grans i rodones per sembrar l’all sec i de les dents allargades en sortirà l’all tendre.
Un cop feta la tria hem anat sembrant els alls manualment, com que la terra ja estava ben preparada no ens ha calgut cap eina per introduir-los, s’endinsaven a la perfecció. Els hem plantat a una distància aproximada de 10 cm vigilant de no enterrar-los massa profundament, tot fent nostra la creença popular de que l’all ha de veure sortir al pagès del tros!
Enguany tenim una llavor d’immillorable qualitat, certificada amb el segell Demeter, propi de l’agricultura biodinàmica. Per aquells que no conegueu les tècniques de l’agricultura biodinàmica, us en farem cinc cèntims. Bio(vida) i i Dinamys ( força) significa la “La força de la vida”. És tracta gairebé d’una filosofia de vida que contempla el treball al camp des d’una perspectiva holística. Té un estricte calendari de sembra vinculat a la posició dels astres i busca una relació equilibrada entre el pagès i la terra per tal d’assegurar la salut del sòl i dels aliments que s’hi cultiven. Contempla la finca com un tot, com un organisme amb entitat pròpia, on és bàsic el benestar de tots els factors que hi intervenen en el cultiu, també el de l’agricultor.
Així doncs, partint d’una bona llavor i amb una bona cura, esperem que surtin uns alls de gran qualitat per posar a les cistelles. I es que l’all a més de ser un complement indispensable a la nostra cuina és un gran aliat per la nostra salut. És l’antibiòtic natural per excel·lència i té un gran poder desinfectant. Estimula el sistema immunològic i actua com a antioxidant, retardant els procesos d’envelliment de les cèl·lules. Tot un regal de la naturalesa al nostre abast.