Ja hem sembrat els alls

Gener, lluna descendent i dia favorable per les arrels. El calendari biodinàmic ens assenyalava el dia ideal per sembrar els alls. Prèviament haviem preparat el terreny i només ens calia separar les dents per tal de fer una bona tria. Les més grans i rodones per sembrar l’all sec i de les dents allargades en sortirà l’all tendre.

DSC_0049

 

 

 

 

 

 

 

 

Un cop feta la tria hem anat sembrant els alls manualment, com que la terra ja estava ben preparada no ens ha calgut cap eina per introduir-los, s’endinsaven a la perfecció. Els hem plantat a una distància aproximada de 10 cm vigilant de no enterrar-los massa profundament, tot fent nostra la creença popular de que l’all ha de veure sortir al pagès del tros!

DSC_0054Enguany tenim una llavor d’immillorable qualitat, certificada amb el segell Demeter, propi de l’agricultura biodinàmica.  Per aquells que no conegueu les tècniques de l’agricultura biodinàmica, us en farem cinc cèntims. Bio(vida) i i Dinamys ( força) significa la “La força de la vida”. És tracta gairebé d’una filosofia de vida que contempla el treball al camp des d’una perspectiva holística. Té un estricte calendari de sembra vinculat a la posició dels astres i busca una relació equilibrada entre el pagès i la terra per tal d’assegurar la salut del sòl i dels aliments que s’hi cultiven. Contempla la finca com un tot, com un organisme amb entitat pròpia, on és bàsic el benestar de tots els factors que hi intervenen en el cultiu, també el de l’agricultor.

DSC_0059

Així doncs, partint d’una bona llavor i amb una bona cura, esperem que surtin uns alls de gran qualitat per posar a les cistelles. I es que l’all a més de ser un complement indispensable a la nostra cuina és un gran aliat per la nostra salut. És l’antibiòtic natural per excel·lència i té un gran poder desinfectant.  Estimula el sistema immunològic i actua com a antioxidant, retardant els procesos d’envelliment de les cèl·lules. Tot un regal de la naturalesa al nostre abast.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s