Recepta de la Lurdes Civit
Per a 6 persones
Ingredients
- 1 manat d’espinacs
- Una mica de carabassa (150gr.)
- 2 pebrots escalivats
- 2 ous sencers
- 1 pot de llet “ideal”
- Formatge ratllat emmental ( opcional)
- Llesques de pa de motlle sense crosta
- 3 llesques de pernil dolç
- Sal i pebre
Elaboració
1. Netejar i elaborar els diferents ingredients amb què farcirem el pastís…escalivar els pebrots i pelar-los, bullir els espinacs (a mi m’agrada que no estiguin massa cuits perquè conserven millor el color i no es desfan les fulles que em serviran per la base de presentació a la font…), tallar i fregir amb una mica d’oli la carabassa (sense pell, es clar…!)
2. Barrejar al bol els ous, la llet “ideal”, sal i pebre si es vol una mica de formatge ratllat i remenar-ho tot… a partir d’aquí jo en faig dues meitats i una la deixo així i l’altre li poso una part del pebrot escalivat i trituro amb una batedora de mà (així la mescla queda d’un altre color i té un sabor a escalivada…
3. Ja ho tinc tot a punt per muntar el pastís en un motlle de plum cake. Posar en aquest ordre.
a. Posar el pernil dolç que després quedarà com a coberta (es pot posar una mica de sucre a sota que es caramel·litzarà i donarà un gustet dolç.
b. 1 capa de pa de motlle i banyar amb el líquid dels ous i la llet.
c. 1 capa de pebrot escalivat
d. 1 capa de pa de motlle i banyar amb la barreja del pebrot.
f. 1 capa de pa de motlle i banyar amb el líquid dels ous i la llet.4. Coure a 180o al forn dins d’una safata amb aigua (bany maria) una hora aprox.
5. Muntar un llit d’espinacs i abocar-hi el pastís acabat i refredat, posar-hi pebrot per sobre i ja està!!