Pastís de verdures de l’hort

Recepta de la Lurdes Civit
Per a 6 persones
Ingredients

  • 1 manat d’espinacs
  • Una mica de carabassa (150gr.)
  • 2 pebrots escalivats
  • 2 ous sencers
  • 1 pot de llet “ideal”
  • Formatge ratllat emmental ( opcional)
  • Llesques de pa de motlle sense crosta
  • 3 llesques de pernil dolç
  • Sal i pebre

Elaboració

1. Netejar i elaborar els diferents ingredients amb què farcirem el pastís…escalivar els pebrots i pelar-los, bullir els espinacs (a mi m’agrada que no estiguin massa cuits perquè conserven millor el color i no es desfan les fulles que em serviran per la base de presentació a la font…), tallar i fregir amb una mica d’oli la carabassa (sense pell, es clar…!)

pebrot

carabassa

espinacs

ous

 

2. Barrejar al bol els ous, la llet “ideal”, sal i pebre si es vol una mica de formatge ratllat i remenar-ho tot… a partir d’aquí jo en faig dues meitats i una la deixo així i l’altre li poso una part del pebrot escalivat i trituro amb una batedora de mà (així la mescla queda   d’un altre color i té un sabor a escalivada…

espinacs13. Ja ho tinc tot a punt per muntar el pastís en un motlle de plum cake. Posar en aquest ordre.

a. Posar  el  pernil dolç que després quedarà com a coberta (es pot posar una mica de sucre a sota que es caramel·litzarà i donarà un gustet dolç.

carabassab. 1 capa de pa de motlle i banyar amb el líquid dels ous i la llet.

c. 1 capa de pebrot escalivat

d. 1 capa de pa de motlle i banyar amb la barreja del pebrot.

espinacs2e. 1 capa d’espinacs cuits

f. 1 capa de pa de motlle i banyar amb el líquid dels ous i la llet.4. Coure a 180o al forn dins d’una safata amb aigua (bany maria) una hora aprox.

5. Muntar un llit d’espinacs i abocar-hi el pastís acabat i refredat, posar-hi pebrot per sobre i ja està!!

pastis verdures

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s